5 recomandări pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon (Delgaz Grid)

0

Delgaz Grid, companie de distribuție care operează o rețea de gaze naturale cu o lungime de peste 21.000 de kilometri, avertizează că numărul intoxicațiilor cu monoxid de carbon crește în perioada sezonului rece. Potrivit companiei, în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 15 cazuri, numai în raza județului Mureș.

Odată cu punerea în funcțiune a instalațiilor de încălzit, se înmulțesc accidentele soldate cu intoxicații cu monoxid de carbon. Acestea pot fi evitate cu ușurință, conform specialiștilor Delgaz Grid, dacă consumatorii de gaze naturale respectă câteva reguli de siguranță la utilizarea instalațiilor interioare de gaze naturale:

• asigurarea unei ventilații corespunzătoare în încăperile unde funcționează aparate alimentate cu gaze naturale;

• verificarea sistemelor de evacuare a gazelor arse, la începutul sezonului rece;

• curățarea coșurilor de fum și a hornurilor de cel puțin două ori pe an, doar de către persoane specializate;

• supravegherea aparatelor neautomatizate care funcționează cu flacără deschisă și neutilizarea acestora pentru încălzirea locuinței;

• montarea unui detector de monoxid de carbon;

În cazul apariției unor simptome care sugerează posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon, este necesară acordarea primului ajutor și după caz începerea manevrelor de resuscitare, la recomandările dispeceratului de urgență sau a echipelor de intervenție.

Share.

Lasă un comentariu