3 noi sonde la Caragele cresc producția zilnică a Romgaz cu 30%

0

Romgaz a anunțat începerea producției din zona adâncă a structurii Caragele, prin sonda 77 Rosetti, cu un potențial productiv zilnic de peste 1.500 barili echivalent petrol (boe). Concomitent, Romgaz a intensificat exploatarea în zona de adâncime medie a structurii Caragele, prin introducerea în producție a două noi sonde, cu un debit zilnic mediu de peste 1.000 boe. Cele trei sonde au condus la creșterea producției zilnice cu aproximativ 30%, ceea ce a condus la creșterea producției totale a Romgaz cu 1,4%, în luna ianuarie.

Directorul general al Romgaz Adrian Volintiru a anunțat, într-un comunicat de presă, că lucrările de explorare și dezvoltare în această zonă vor continua “într-un ritm susținut, pentru creșterea potențială a volumului resursei estimate, precum și pentru valorificarea acesteia”. „Acest rezultat răsplătește efortul deosebit al companiei din ultima perioadă de timp, de a explora la mare adâncime, în condiții dificile de mare risc, dar cu perspectiva confirmării unor importante acumulări de hidrocarburi , în perimetrele aflate în concesiune”, a mai spus Volintiru.

Romgaz SA desfășoară operațiuni petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare în opt perimetre pe teritoriul României și are ca obiectiv principal continuarea lucrărilor de explorare pentru identificarea de noi resurse de hidrocarburi. În 2016, compania a identificat o importantă descoperire în sectorul nord estic al Platformei Moesice, în cadrul ansamblului structural Caragele, la adâncimi de peste 4.000 de metri. Descoperirea a necesitat o perioadă specifică de evaluare complexă geologică a acumulării de hidrocarburi, precum și proiectarea și pregătirea lucrărilor de dezvoltare care să permită începerea producției.

Share.

Lasă un comentariu