16 companii de petrol și gaze deschid dialogul pentru viitorul industriei în România

0

ROPEPCA, Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră, a fost lansată oficial în cadrul unui eveniment cu presa.

“Misiunea noastră este să avem o poziție unitară pentru sectorul upstream onshore de petrol și gaze din România și să contribuim la creșterea gradului de conștientizare generală asupra industriei și a importanței sale în ceea ce privește efectele pozitive generate în economie și ocuparea forței de muncă”,  a declarat Tom Holst, preşedintele ROPEPCA.

Cu ocazia primei întâlniri cu presa membrii asociaţiei au oferit detalii despre obiectivele ROPEPCA, despre activitatea membrilor asociației şi despre perspectivele industriei de petrol şi gaze din România.

ROPEPCA este compusă din 16 membri, deținători de acorduri de concesiune încheiate cu statul român, atât pentru explorare, cât și pentru dezvoltare și producție din zăcăminte.

Au luat cuvântul:

  • Thomas Holst, Președinte ROPEPCA
  • Artur Stratan, Vice-Președinte ROPEPCA
  • Prof. Corneliu Dinu, invitat special – expert independent

ROPEPCA a fost înființată în noiembrie 2012 pentru a consolida sectorul de explorare și producție de petrol și gaze naturale în România și relațiile sale printr-o strânsă colaborare cu statul, guvernul, autoritățile regionale și locale, agenții, publicul larg, precum și cu toate părțile interesate.

Asociația reunește jucătorii activi importanți din explorare și producție din România și vizează un mediu de lucru transparent, unde să fie aplicate de cele mai înalte standarde și cele mai recente tehnologii.

În prezent, membrii ROPEPCA sunt titularii acordurilor de concesiune petrolieră pentru majoritatea blocurilor de dezvoltare și producție onshore din România, cu un potențial de investiție în România de 630 de milioane de dolari.

Următoarele companii  fac parte din ROPEPCA:

ADX Energy
Amromco
Aurelian Petroleum
Beach Petroleum
Blackstairs Energy
Chevron Romania Exploration and Production
East West Petroleum
Expert Petroleum
Hunt Oil
Moesia Oil & Gas
NIS Petrol
Panfora Oil and Gas (MOL Group)
Rompetrol
Raffles Energy
Winstar Satu Mare/Serinius Energy
Zeta Petroleum

Share.

Lasă un comentariu