14 candidați pe un loc în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

0

Nu mai puțin de 84 de candidați au aplicat pentru cele șase poziții de membru în Consiliul de Supraveghere al Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica, a anunțat Ministerul Energiei.

Compania Transearch Internaţional a fost selectată pentru a asista ministerul în acest proces de recrutare.

”Avem 14 candidați pe loc pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica. 84 de specialiști s-au înscris la selecția organizată de Ministerul Energiei și vreau să le mulțumesc. Nimic nu poate fi schimbat fără hotărârea de a te lupta cu sistemul și cutumele lui”, spune ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

”Ni s-a reproșat mereu că nu am schimbat oameni mai repede și mai brutal, dar o astfel de practică ar fi fost atât ilegală, cât mai ales lipsită de profesionalismul necesar. Faptul că avem 84 de candidați pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica este un semn de speranță și o dovadă că în viitorul apropiat, influența nefastă a unor oameni care nu au făcut altceva decât să tragă sforile este pe sfarșite”, a mai spus Grigorescu.

În urma procesului de selecţie, desemnarea membrilor în Consiliul de Supraveghere se face de către Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii, la propunerea acționarilor.

Hidroelectrica este cea de-a patra companie pentru care Ministerul Energiei a asigurat concursuri de recrutare în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Până acum au fost selectate Consilii de Supraveghere sau de Adminstrație pentru Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie S.A și S.C. Oil Terminal SA.

Hidroelectrica S.A. este o societate pe acțiuni a cărui capital social este deţinut de statul român prin Ministerul Energiei în proporţie de 80,06% şi de „Fondul Proprietatea” S.A. în proporţie de 19,94%.

La sfârșitul anului 2015, Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 3,18 miliarde lei; numărul mediu de salariați era de 3.448 persoane, iar energia totală produsă a fost de 15,8 milioane MWh/an.

Share.

Lasă un comentariu