110.000 de consumatori de electricitate vor avea contoare inteligente de la Enel în acest an

0

Enel va instala mai bine de 110.000 de contoare inteligente în regiunile pe care le deservește în componenta de distribuție de eletricitate (Muntenia Sud – inclusive București, Dobrogea și Banat), anunță compania. Anul trecut, compania de utilități a instalat asemenea dispozitive de măsurare a consumului de energie electrică în peste 30.000 de puncte de consum.

În regiunea Muntenia Sud, compania responsabilă cu distribuția din grupul Enel va instala aproape jumătate din tot volumul aprobat pentru acest an de ANRE. 53.000 de utilizatori de energie electrică din București și județele Ilfov și Giurgiu vor beneficia de instalarea acestor dispozitive.

În regiunea Dobrogea (județele Constanța și Tulcea) vor fi instalate 28.000 de contoare inteligente și în Banat (județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara) vor fi instalate peste 30.000 de asemenea echipamente de măsurare a electricității.

Prin sistemul de contorizare inteligentă se vor putea realiza citiri de la distanță a consumului de energie electrică, schimbări tarifare, conectări și deconectări. Astfel, furnizorii vor putea utiliza citirile automate oferite de contorul în loc de estimări pentru facturare, cu facturi la electricitate care urmăresc mult mai fidel consumul realizat.

În plus, clienții Enel vor putea avea acces la informații detaliate și actualizate la zi cu privire la consumul lor de energie. Această monitorizare le va permite acestora să-și planifice în mod adecvat consumul de energie.

Contoarele inteligente colectează date privind calitatea furnizării de energie electrică, monitorizând în timp real continuitatea serviciului, raportând erori în sistemul de rețea sau defecțiuni și localizând anomaliile posibil cauzate de furtul de energie.

Share.

Lasă un comentariu